שאלה-שארית שתן+כאביןם ולחץ בשלפוחית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/09/2014 | 12:19 | מאת: מישהי

אני בת 26,ללא מחלות ידועות. בשל תחושת לחץ בשלפוחית השתן שהופיעה לי בפתאומיות והפריעה לתפקד ושארית שתן 140, אושפזתי במחלקה אורולוגית.במהלך האשפוז שארית השתן ירדה לרמות תקינות ,הרופאים לא מצאו סיבה אורולוגית לבעיה זו וטענו שפיסיותרפיה של האגן תעזור לי.מאז ועד היום (6 חודשים)תחושה זו לא עברה. חודשיים אחרי השחרור עשיתי פעמיים בדיקות אולטראסאונד במכונים שבהסדר עם קופת חולים לדרכי השתן+שלפוחית שבהן מצאו שארית שתן 10. לפני כמה ימים עשיתי בדיקת אורופלומטריה פשוטה+ שארית שתן בבית חולים שמצא שארית שתן 170.(בפענוח בדיקת האורופלומטריה שלא יצאה טובה (טיפות,טיפות) הרופא אמר שאני צריכה לעשות פיזיותרפיה)את שארית השתן מדדו לאחר שהתרוקנתי באסלה רגילה.יש לציין,כי באופן כללי בחצי שנה האחרונה לוקח זמן עד שהשתן יוצא,הוא נעצר פעמים רבות, ולעיתים שורף בסוף מתן שתן, אך לא עד כדי כך גרוע כמו בבדיקת האורופלומטריה. איך יכול להיות שיש כאלה פערים בין הבדיקות? האם המכשירים במכוני האולטראסאונד לא אמינים או להיפך? (בבית החולים בדקו אותי במכשיר בו לא רואים תמונות אלא רק את השארית).בדיקת תפקוד כליות++בדיקת שתן ותרבית תקינים. כמו כן MRI עמ"ש צווארי+גבי+מותני תקינה+CT בטן אגן תקין+ציסטוסקופיה תקינה.האם צפויים לי בעיות?סיבוכים?איך אדע מה שארית השתן האמיתית? את הלחץ החזק אני מרגישה היטב ומתגבר בכל תנועה.תרביות השתן תמיד שליליות אך בבדיקת שתן לפני אחרונה מצאו 25 ליקוציטים ובדיקת השתן האחרונה תקינה. בבדיקת דם מאתמול נמצאו MONO-14.9% וMONO.abs 1.3 (שתיהן מעל הנורמה) האם לדעתך יש קשר לתסמיני השתן שציינתי? האם יש לך השערה/כיוון מהי בעייתי?המצב בלתי נסבל!!! פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה

02/09/2014 | 16:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

השאלה שלך מורכבת , אני לא בטוח שהבתי את כל הדברים. ממליץ שתפני לרופא בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה