אבן בכליה וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/09/2014 | 12:35 | מאת: תמי

שלום, אני מתכננת להיכנס להריון בחודש הנוכחי. עכשיו קיבלתי מחזור.ואני מחכה למועד הביוץ. במקביל גילו אצלי אבן בכיליה הימנית בגודל של 10 מ"מ. האם כדאי לעשות בדיקת CT (ולהחשף לקרינה) על מנת לאפשר גילוי מדוייק של האבן לצורך ריסוקה ואז להמתין חודש לאחר מכן לביוץ חדש, או להשאיר את האבן כפי שהיא ולהמשיך בתהליך הכניסה להריון? שאלתי שני אורולוגים וכל אחד נתן תשובה שונה מהשני.

02/09/2014 | 16:41 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום תמי, את בעצם רוצה חוות דעת או ליתר דיוק שלישית. הטעות הכי גדולה זה לחפש חוות דעת בפורמים , אני לא מכיר אותך , מעולם לא ריתי אותך , אני לא יודע בת כמה , אם יש ילדים , אם יש היסטוריה של מחלת אבנים ועוד פרטים הנחוצים לחוות דעת טובה ומבוססת. באופן כללי ומבלי להיחס למקרה הספציפי שלך מקובל לחשוף שרצוי לפנות את האבנים לפני ההריון אם ניתן

מנהלי פורום אורולוגיה