תאים אטיפיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/07/2014 | 17:47 | מאת: ע.

שלום, בן 77 שנים. מחלות רקע: לחצד"ג מטופל באמלודופין. היצרות קשה של המסתם האורטאלי. במעקב קרדיולוג. בבדיקת שתן תקופתית: שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה NORMAL GLUCOSE - U STRIP NEG BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP 1.021 SPECIFIC GRAV-U STRI 5.5 PH- U STRIP 10 mg/dl PROTEIN- U STRIP NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP 66 /µl ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP 75 /µl LEUCOCYTES - U STRIP אין צריבה ואין תכיפות בשתן, אין כאבים ואין תלונות. באולטראסאונד כליות: אבנים בכליות. בבדיקת שתן לציטולוגיה: "במשטח תאים אטיפיים חשודים לTCC". האורולוג מבקש שאעבור ציטוסקופיה. האם ישנן בדיקות חלופיות ( אפילו יקרות) שניתן לבצע אותם ולדלג על הציטוסקופיה? ( בדיקות דם מיוחדות? סי.טי. MRI ? ) ב. האם לאור נסיונך המימצאים מצביעים על תהליך ממאיר ?

30/07/2014 | 11:31 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אתה צריך להשלים בירור שכולל ציסטוסקופיה ,וגם CT כאשר יש בדיקת שתן לציטולגיה מחשידה סיכוי גדול שימצא ממצא רפואה שלמה

מנהלי פורום אורולוגיה