זיהומים חוזרים ונשנים בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/07/2014 | 10:00 | מאת: סיגלית

שלום רב אימי בת 77.לאחרונה אושפזה עקב אי קולי שצמח בתרבית שתן והתפתח לאלח דם. טופלה ברוצפין וציפרודקס ושוחררה. לאחר כשבועיים בתרבית צמח שןב קלסביאלה. טופלה בזינט ובבדיקה חוזרת היום בסיום הטיפול צמחו אי קולי וקלבסיאלה. מטופלת בדיספטיל. בבדיקות דם שנעשו נמצאו תפקודי כלייה תקינים. בצילום שנעשה לא נצפתה שארית שתן, אבנים או חסימות כל שהן. ברקע ילד, שומנים בדם, בעיות עיכול, עצירויות. נוטלת לוסרטן לאחרונה לאחר שהוחלף טיפול באוקסאר פלוס עקב היפונתרמיה. בנוסף אספירין קרדילוק וויטמנים חוזרים. מה יכולה להיות הסיבה לזיהומים החוזרים ומאיזה כיוון עלי לבדוק? תודה מראש סיגלית

29/07/2014 | 11:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שמקרים כאלו יש לשקול ביצוע בדיקת US ולשקול טיפול אנטיביוטי מניעתי בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה