גיל המעבר גברים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/07/2014 | 12:43 | מאת: אלברט

אני בן 55 ומזה מספר שנים חווה ירידה מתמשכת במרץ, במצב הרוח, עייפות, קשיי שינה וירידה נמשכת במשקל (אני רזה מאוד). אני גם אוכל בריא, מתאמן ונמצא בכושר טוב. הבדיקות בסה"כ תקינות, והרופא שלי די אובד עיצות. לאחרונה קראתי על תסמונת גיל המעבר הגברי. התסמינים מתאימים מאוד, אולם אין לי טסטוסטרון נמוך. (29.5 M/MOL ובמו כןSPA Mg/Ml 0.8) האם תסמונת זו מתבטאת גם בערכי טסטוסטרון כאלו? תודה מראש על תשובתך

20/07/2014 | 16:17 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אתה כנראה מתכוונת לתסמונת בהערכי טסטוסטורון מ\נמוכים הגורמים לתסמינים. במקרה שלך ערכים תקינים

20/07/2014 | 17:18 | מאת: אלברט

אני יודע שערכי הטסטוסטרון תקינים, שאלתי היא אם תסמונת גיל המעבר של גברים מתרחשת גם כשהערכים תקינים (ירידה ברגישות להורמון?) והאם לדעתך אני צריך לברר בכיוון זה, ועם איזה רופא? (אורולוג, אנדוקרינולוג?) תודה מראש על תשובתך

מנהלי פורום אורולוגיה