שבר פין מאובחן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/07/2014 | 20:41 | מאת: יואב

שלום אני בן 21 ובחודשים האחרונים חשתי זקפה חלשה וכאבים בעת זקפה היה מקרה בו במהלך הסקס קיבלתי מכה בפין היה כאב רגעי ללא קליק או שטפי דם או נפיחות לכן לא חשתי בצורך ללכת למיון בנוסף המקרה הזה קרה לאחר שהזקפה והכאבים כבר היו. עשיתי סונר דופלר בהמלצת אורולוג שם נכתב שינויים מורפולגים של הטוניקה אלבוגיניאה (עיבוי, הסתיידות המחיצה) מתאימה למחלת פיירוני בצורה האטיפית שלה. לאחר מכן הלכתי לפרופסור מומחה בתחום בבית חולים שערי צדק בעקבות הפנייה של האורולוג של הקופה והוא ביצע בדיקה וכתב בבדיקה פלאק מרכזו האזור בסיס הפין ספטאלי ככל הנראה שבר תת חריף של הפין המתנהג כמחלת פירוני. ואמר שאין סיבה לנתח עכשיו צריך ללחכות שהמחלה תתייצב. תמיד הייתה לי עקמת קטנה כלפי מעלה אבל לאחרונה אני שם לב שמתחילה עקמת שמאלה. התחלתי טיפול ב OXOPURIN. השאלות שלי הן: 1.האם התרופה הזאת באמת תעזור מכיוון שראיתי שרב הטיפולים הם בויטמין E? 2. ראיתי שאתה כותב ששבר הוא דבר דרמטי שדורש פינוי מיידי למיון עם קליק וכאבים ודם ולי לא היה כל הדברים האלו. האורולוג טען שאין דבר כזה מחלת פיירוני בגילי (21) אז רציתי לדעת מה זה אומר שבר תת חריף? והאם אתה מסכים איתו? 3. האורולוג המומחה אמר לי שיש סיכוים של 30 אחוז שיחמיר 30 אחוז שישאר ככה ו30 אחוז שיבריא לגמרי. האם זה נכון והאם זה שאני רואה שהםין מתחיל להתעקם מעיד על החרפה או שיש מצב שהמצב מחריף ואז ישתפר עם הזמן? 4.האורולוג אמר לי שאני יכול להמשיך לקיים יחסי מין אך להיזהר האם אתה מסכים? או שבגלל שאני רואה שהפין מתחיל להתעקם אני צריך להפסיק כדי לא להמשיך לפגוע? 5. קראתי במצב של ניתוח יש שני סוגי ניתוחים אחד שגורם להתקצרות האיבר ואחד שלא האם יש הבדל בין ניתוחים אלו מבחינת סיכוי ההצלחה, ההחלמה והתוצאות? תודה מיואב המודאג

22/07/2014 | 15:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יואב 1. שטיפולים התרופתיים במחלת פירונאי לא תמיד עוזרים. לאחרונה יש נטייה להשתמש בקולכיצין לטיפול במחלה , נחשב למעט יותר יעיל מויטאמין E 2-4 אתה בעצם רוצה חוות דעת נוספת. תפנה לארולוג שיבדוק אותך , יתרשם מהמצב ואז יענה על שאלות שלך 5. ישנן טכניקות שונות , תלוי בחומרת המצב . לכל מנתח העדפות משל עתמו והמלצות שונות . שני הניתוחיים שציינת שונים מבחינת תוצאות ותופעות לוואי , חשוב להתאים את המקרה הנכון לניתוח הנכון

מנהלי פורום אורולוגיה