אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/08/2012 | 15:36 | מאת: ניסים

שלום רב, לפני כחודש וחצי הגעתי למיון בעקבות כאבים באשכים,בחילות,הקאות. ואולם לא מצאו דבר (גם האמת לא חיפשו יותר מדי). לאחר מכן עשיתי אולטראסאונד לאשכים וכן לבטן התחתונה ומפשעות ולא מצאו דבר. לפני שלושה שבועות, שוב הגעתי למיון בעקבות כאבים וכן בעקבות דחף מוגבר למתן שתן, ואולם לא היה יוצא אלא רק טיפות קטנות. ביצעו לי סריקת של סי טי ומצאו אבנים בשתי הכליות. בגודל של 3-3.5 מ"מ. נכון להיום אני נוטל כדורים, רווטינקס 2 כד' 3 פעמים ביום.בצד ימין, יש אבן אחת גביע אמצעי ללא הידרונפרוזיס. בצד שמאל יש שתי אבנים בגביע התחתון, הידרונפרוזיס/אורטר עד אבן בפיה בקוטר 3.5 מ"מ. נכון להיום אין שינוי במצב. יש לי כאבים במותניים ובאזור המפשעות. מדי פעם יש מין התקפים קטנים אבל תמיד יש כאב במפשעות. מה הטיפול המומלץ שכן לחכות עד שהאבן תצא, אם בכלל יכול לקחת זמן רב והכאבים כבר נהיים בלתי נסבלים.אודה על תשובתכם.

22/08/2012 | 09:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ניסים מדובר באבן קטנה בד"כ יוצאת לבד ללא התערבות ניתוחית. במידה ויש כאבים חזקים, חום או שאבן לא מתקדמת במשך חודש הוצאים את האבן בעזרת אורטרוסקופ בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה