בעיות בשליטה במתן שתן לאחר כריתה רדיקלית של הערמונ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/12/2016 | 14:35 | מאת: שאול סלע

לפני 4.5 שני נכרתה בלוטת הערמונית עקב גידול ממאיר ומאז ה PSA שלי לא מדיד. אחת הבעיות שיצר הניתוח הוא הצטברות פסולת מעיים למשך 48 שעות ויותר עד ליציאת הפסולת. בשעתיים לפני יציאת המעיים אני רץ הרבה להשתין. בעיה נוספת היא קשיים להשתין בעמידה משום שהזרם חלש יותר מאשר לפני הניתוח. בעיה נוספת היא מתח נפשי שגם גורם לריצות להשתין. האם מדובר בבעיות שהפתרון להם הוא רק נורמלקס (ליציאות) וחומרי חבישה או יש טיפול תרופתי

רצוי לוסת יציאות מעיים ולהימנע מעצירות, ניתן להוסיף טיפול אנטיכולינרגי לסייע באי נקיטת שתן מתוך דחיפות

מנהלי פורום אורולוגיה