האם מדובר בדלקת בשתן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/10/2016 | 15:20 | מאת: שירה

שלום פרופסור, עשיתי בדיקת שתן ותרבית והתוצאות מעט מבלבלות. יצא לי ניטריט חיובי ובילירובין 2 אבל התרבית יצאה שלילית. שאר המדדים כמו דם בשתן וסוכר יצאו שלילי או נורמלי. סבלתי בעבר מדלקות של קולי וקיבלתי זינט. לציין כי אין לי תופעות מיוחדות למעט כאבים בגב התחתון ובצד וזאת הסיבה שנשלחתי לבדיקה. מה זה אומר? תודה רבה מראש

אם תרבית השתן נלקחה ללא נטילת טיפול אנטיביוטי, ואם התרבית לאחר 72 שעות עקרה הסבירות לדלקת בדרכי השתן לא גבוה למרות ניטריטים חיובי בבדיקת שתן לכללית. מייעץ לחזור על בדיקת שתן לכללית.

מנהלי פורום אורולוגיה