אמינות בדיקת שארית שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/10/2016 | 11:05 | מאת: שואלת

שלום, בת 27,סובלת מזה זמן רב מתכיפות ודחיפות לשתן.שאלתי היא האם בדיקת שארית שתן שמתבצעת במסגרת בדיקת אולטראסאונד כליות דרכי שתן+שארית שתן במכונים השונים אמינה כמו המכשיר שבודק שארית שתן במרפאות אורולוגיות בבתי חולים? במספר בדיקות שביצעתי במכונים אמרו שאין שארית שתן ובמספר בדיקות במרפאות אורולוגיות מצאו לי תמיד שארית שתן גבוהה מהנורמל-איך זה יכול להיות???

בדיקת שארית שתן במכוני US אמינה יותר מהבדיקה אשר מבוצעת עם מכשיר US נייד במרפאות, אך ככל בדיקה יש אי דיוקים מסוימים וגם השאלה החשובה אם נשלחת להתרוקן מיד לפני הבדיקה

מנהלי פורום אורולוגיה