בדיקת סקר psa כבדיקת סקר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/09/2016 | 00:34 | מאת: יונה

שלום, האם הבדיקה הנ"ל מומלצת לכל גבר מגיל מסויים , או שרצוי לבצעה רק כאשר יש סימנים אחרים שמעוררים חדש שיש ממאירות בערמונית? במקרה של בן זוגי, עשה כמה בדיקות כאלו בשנות ה-50 שלו, שהיו תקינות ולאחר מכן בעצת רופא המשפחה הומלץ שלא לעשותה באופן רוטיני. הבנתי שיש מחלוקת בנושא בין רופאים לגבי עצם ביצוע הבדיקה כבדיקת סקר. מה דעתכם בנושא? תודה

אכן שאלה חשובה ומורכבת ביותר, מנהל התרופות האמריקאי לא ממליץ על בדיקת PSA כסקר, עם זאת בניסוי ענק באירופה נמצא כי PSA כבדיקת סקר מוריד תחלואה ותמותה מסרטן הערמונית רק שצריך לסקור גברים רבים ולבצע ביופסיות רבות בכדי להציל אדם אחד. לתשובה מתומצת: מירב האורולוגים סבורים שחשוב לבצע בדיקת PSA כסקירה, פה גם נכנס הערך של PSA בגיל צעיר

28/09/2016 | 16:35 | מאת: יונה

מה שאני מבינה מדבריך זה שבוודאי חשוב לאותו אדם אחד (ולמשפחתו) שאבחנו אצלו בזמן ממאירות והצילו אותו, או במילים אחרות- האריכו את חייו. אבל אם מבוצעות ביופסיות רבות אצל גברים רבים בעקבות בדיקת psa שיצאה לא תקינה, ומתברר שהנבדקים בריאים - הביופסיות עצמן לא ממש נעימות וכל בדיקה פולשנית יש בה סיכון מסויים, ומתברר שבדיקת הסקר במקרים אלה הכניסה ללחץ, לחץ וחרדה מיותרים, והתבררה כלא ממש אמינה. האם הבנתי נכון? שנה טובה ובריאות!

מנהלי פורום אורולוגיה