עזרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/08/2016 | 07:07 | מאת: איתן כהן

שלום דוקטור, אצירת שתן לאחר שנה ללא בעיות. אבי 80 סרטן התחלתי מספר שנים ללא ניתוח. פיאסאיי12. היה בטיפול באומניק. מאז אצירת השתן אבודרט גם. עכשיו אחרי ניסיון גמילה. ראשית שאלה טכנית מה הסיבה לקטטר סליקון שהשתן נוזל דולף הצדדים? זה בעיה בעובי הקטטר? או שזה סימן שאין צורך בקטטר? שאלה שניה האם טיפול באבודרט בלבד כעת עם המשך קטטר הוא אופטימלי לאצירת שתן כאשר יש תאים סרטניים? הציעו קסודק? לפני שנה שהיתה אצירת שתן קיבל אנדראקאור לחודש עם תופעות לוואי לא טובות חולשה קשה. האם אבודרט יכול לבד להוריד אצירת שתן בלי אומניק? כעת עם הקטטר. עד לגמילה הבאה סכה 60 יום יהיו. או שכדאי לשלב תרופה נוספת. הקסודקס זה כמו אנדרוקאור? האם ישנן שיטות גמילה שונות מקטטר? בביתיולים מוציאים קטטר שותים ואחרי שעתיים מודדים שארית. בקופתחולים. מוציאים מחדירים 300ססי מים ושותים 2 כוסות מים. ומחכים שעתים שלוש ומודדים? מה פשר ההבדל? בגמילה אחרונה אחרי חודש קטר יצאו אחרי שעה 5 פעמיים שתן אבל במדידה היה 300. האם העובדה שיצא שתן רגיל יכול להעיד שכן ניתן להוציא את הקטטר? קימות גישות שונות לגמילה או שאני טועה?

אני סבור שיש מקום לטיפול משולב בין אבודארט לאומניק. אני לא ממליץ לרוב על טיפול בקזודקס אלא במקרים שיש חשד לגרורות בעצמות

מנהלי פורום אורולוגיה