תוצאות אולטרסאונד מדאיגות ורקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/08/2016 | 23:32 | מאת: א

שלום אני בן 17 ולפני יומיים עברתי צילום אולטרסאונד עוד לפני והובחנתי עם ורקוצלה, אשמח לדעת האם בעקבות התוצאות האלה אולי אצטרך לעבור ניתוח ?, האם הדרגה של הורקוצלה היא גבוהה ומה זה אומר היפוך זרימה בוולסבה? להלן התוצאות: האשכים: בגודל תקין נפחם: הימני 13 סמק השמאלי 10 סמק מרקם תקין ללא עדות לגושים אפידידימיס ימין-שמאל: בגודל תקין מרקם תקין ללא עדות לגושים אין סימנים של דלקת אין כמות חריגה של נוזל חופשי בשק האשכים נבדק בעמידה, לא רק בשכיבה בשמאל הודגמה וואריקוצלה במידה ניכרת, הוורידים ברוחב עד 5 ממ הודגם היפוך זרימה בvalsalva מימין ווארוקיצלה קלה בלבד, הוורידים 2.5 ממ; הזרימה הודגמה אך בקושי, ספק היפוך בvalsalva

בשל העובדה שקיים פער בגדלים בין האשכים עש מקום לשקול תיקון כירורגי לוריקוצל

מנהלי פורום אורולוגיה