מלא אבנים בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2016 | 23:12 | מאת: מרקף

יש לי מלא אבנים שנוצרות בכיס השתן (לא מהכליה). כבר פעם שניה. יותר מעשר אבנים בגודל 2 ס"מ כל אחת. האם ניתן לפתור מצב כזה בציסטוסקופיה או שאצטרך ניתוח פתוח? מה ניתוח פתוח להוצאת אבנים כולל והאם הוא מצריך אשפוז והתאוששות ארוכים? תודה רבה על התשובה

הכי חשוב במקרים של אבנים בשלפוחית זה לטפל באופן משולב בחסימה שכרמה להיווצרות האבנים (לרוב הגדלה טבה של הערמונית), אופי הניתוח יקבע עפ גדול הערמונית וגדול האבנים

מנהלי פורום אורולוגיה