כאבים מתמשכים באשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2016 | 18:37 | מאת: מודאג

שלום, בן 42, בריא בגדול. בשלושת החודשים האחרונים סובל מכאבים מתמשכים באשכים. הכאב אינו חד או מתפרץ, אלא מתמשך. אחרי פליטת זרע יש גם מעט תחושה של צריבה באשכים. הלכתי לאורולוג בקופה שהפנה אותי לסדרת בדיקות, להלן התוצאות: • בדיקה גופנית – פין ללא הפרשה, אשכים בגודל, מנח ומרקם תקין, מפשעות ללא בקעים. • אולטרסאונד אשכים - נמצאו שתי ציסטות בגודל 0.3 באשך ימין ובאשך שמאל נמצא וואריאקוצלה בדרגה קלה ללא היפוך בזרימה בזמן וולסלבה (הווריאקוצלה לא נמצאה בבדיקה הגופנית על ידי הרופא). • בדיקת שתן: Urine culture אין צמיחה; קצת חלבונים בשתן (30 mg/dl). • בדיקות דם תקינות. • בדיקת הורמונים (LH – Prolactin – Testosterone) תקינות. • בדיקת PSA – 0.46 • זרימה ושארית - 30 / 642 / 14.7 הרופא ציין כי הוא לא רואה בעיות ו"רמז" כי אין לו כיווני פעולה/ בדיקה נוספים. הכאבים עדין ממשיכים – האם לדעתך יש מקום לבצע סוגי בדיקות נוספים? מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכאבים? אני מודה לך מראש על הקדשת הזמן והמענה. המודאג מאוד.

לכאב כרוני באשך בודד קוראים אורכאלגיה, זוהי תופעה לא נדירה, קשה לטיפול, עיקר הטיפול בנוגדי כאבים לרוב מסוג nsaids אך לעיתים יש צורך בתרופות מסוג טריציקליקים. כאב בשני האשכים עלול לרמוז על דלקת כרונית הערמונית. הבעיה שונה אבל הטיפול מאד דומה.

מנהלי פורום אורולוגיה