השוואה בין תוצאות PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/07/2016 | 16:20 | מאת: יעקב

שלום בן 59 ערמונית 60 סמ"ק נוטל סיאליס יומי 5 מ"ג. זרימה תקינה והתרוקנות תקינה. בבדיקת אולטרה סאונד שבצעתי לפני כחודש לא נמצאו ממצאים חריגים. בבדיקת PSA לפני שנה וחצי התוצאה הייתה 1.01. בבדיקת PSA שנערכה עתה התוצאה היא 1.49 ראוי לציין שלפני חודשיים הייתה לי דלקת בדרכי השתן בעקבותיה לקחתי אנטיביוטיקה במשך שבועיים. שאלתי היא - האם בהתחשב בכל הנתונים והנסיבות תוצאות בדיקת ה PSA עתה היא תקינה למרות העלייה בסך 0.48 בשנה וחצי האחרונה? בתודה.

עליה בערכי PSA יכולה לנבוע מדלקת בדרכי שתן ממליץ לחזור על ערכי PSA עוד כחצי שנה ערכי PSA כשלעצמם פחות מרמזים על סיכון לסרטן הערמונית ועדיין הערך האבסולוטי שלך לא מאד גבוה

מנהלי פורום אורולוגיה