בעקבות בדיקה רקטאלית, זקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/07/2016 | 12:56 | מאת: דני

שלום בן 43. בריא בד"כ. בכושר טוב , עושה טריאתלון כמה פעמים בשנה. זקפה תקינה בד"כ ללא בעיות. אבא עם סרטן ערמונית בגיל 70 לכן אני בגיל 40 עברתי בדיקת ערמונית במישוש שהיתה תקינה ו PSA 2.03 תקין. עקב תופעות של עצירות באחרונה , הייתי לפני שבוע אצל גסטרואנטרולוג. במסגרת הבדיקה אצלו הוא הכניס לי אצבע לפי הטבעת ( בערך כל עומק האצבע נכנסה פנימה לכדקה ) ואמר שהכל תקין. הבדיקה מאוד כאבה! הרבה יותר מאשר הבדיקת ערמונית על ידי אורולוג שלא כאבה בכלל. מאז בדיקת הגסטרו לפני שבוע הזקפה שלי מאוד מאוד חלשה. כמו כן כבר שבוע זקפת הבוקר נעלמה... בד"כ יש לי זקפה בבוקר. האם יכול להיות שבבדיקת פי הטבעת עם האצבע איך שהוא נפגעה לי הזקפה? אולי נפגעה הערמונית מבדיקה לא נכונה? ( הבדיקה כאבה! ) מה דעתך? מה עושים? תודה רבה

לא שכיח שבדיקה גופנית תגרום לאין אונות ערך ה psa שציינת אינו תקין לגילך

05/07/2016 | 08:48 | מאת: דני

תודה ציינת שערך ה PSA של 2.03 הוא גבוה לגילי 43. כאמור לאבא שלי היה סרטן ערמונית בגיל 70. איזה מעקב או בדיקה אני צריך לעשות בגלל PSA = 2.03 בגיל 43? אציין שבגיל 40 עברתי בדיקת ערמונית על ידי אורולוג. ומאז כל שנה PSA והיום אני כבר כמעט 44 כל התוצאות היו דומות2.03, 2.2, 2.05, 2.12 אין מגמת עלייה. תמיד נבדק אחרי יומיים ללא שפיכה. האם ברמות כאלה של PSA שהן יציבות, נדרשת שוב בדיקת ערמונית? נבדקתי לפני 4 שנים. תודה

מנהלי פורום אורולוגיה