ניתוח משווה של הדמיות לקביעת הסיבה להידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/05/2016 | 14:45 | מאת: אלי

לאחר מספר רב של ממצאי הידרונפרוזיס בהדמיות שונות (CT + US) , ללא הסכמה על הסיבה לחסימה ( אבנים, ליקוי אנטומי וכיו"ב) , האם יש מומחה להדמיות(רדיולוג?) היכול לקבל לידיו את כל ההדמיות ("חלקי הפאזל")ולקבוע מהו הגורם לחסימת מוצא הכליה (UPJ)??

בדיקת CT עם חומר ניגוד עשויה לראות הידרונפרוזיס, ועשויה לראות האם יש כלי חוצה או סיבה אחרת להידרונפרוזיס. מיפוי דינמי עם פוסיד (DTPA או MAG3) עשוים לרמז לגבי הפזיולוגיה של החסימה

27/05/2016 | 15:45 | מאת: אלי

תודה לד"ר לינדנר על התשובה אבל... האם ניתן לקבל ממך שם של מפענח הדמיות/רדיולוג מוביל בתחום הפיענוח, היכול לבחוןמספר רב של ממצאי הידרונפרוזיס בהדמיות שונות (CT + US + מיפוי וכו'), ולקבוע מה הסיבה לחסימת מוצא הכליה UPJA (אבנים, ליקוי אנטומי וכיו"ב)??? ושוב תודה

מנהלי פורום אורולוגיה