חיידק Klebsiella pneumoniae בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/05/2016 | 15:01 | מאת: יעל מארק

שלום רב, אמי בת 86 וסובלת פעמים רבות מדלקות בדרכי השתן.לפני שנים רבות הוצאה לה הרחם ומאז שלפוחית השתן צנחה,דבר המאלץ אותה להחדיר קוביה להחזקת השלפוחית.דלקות השתן שלה הם בדרך כלל של חיידק E-COLI, ואז היא מקבלת טריביד. הפעם, שבועיים לאחר שסיימה טיפול בטריבד היא קיבלה דלקת נוספת של Klebsiella pneumonia. שאלתי, מה ניתן לתת לה עכשיו לטיפול או להכחדת החיידק הזה, מאחר והרופאה אמרה שכל אנטיביוטיקה שאליה החיידק רגיש, ניתנת רק בעירוי בבי"ח,אם חלילה אמא תצטרך להגיע לשם.(תוצאות הבדיקה וסוגי האנטיביוטיקה ורגישותם מצוייה אצלי), האם החיידק הזה מדבק ועלול חלילה להגיע גם אלי?או ליתר בני משפחה שחיים איתה?. אנא עצתכם הטובה בדחיפות . רוב תודות. יעל

דלקת בדרכי השתן אינה מדבקת, באם יש תסמינים כמו צריבה, חום וכו' רצוי להתחיל טיפול אנטיביוטי תוך ורידי לפי רגישות החיידק

מנהלי פורום אורולוגיה