פיברוזיס ריאתי ומיקרו-המטוריה בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/05/2016 | 12:18 | מאת: ג.א

בת 65 שנים, מאובחנת מזה חצי שנה חולת IPF . לפני 4 חודשים טופלתי באייזברט אולם לאחר שלא היה שיפור עברתי לOFEV. כיום עם מחולל חמצן נייד וגם נייח בבית. בשלושה חודשים האחרונים סובלת ממיקרוהמטוריה בשתן : נוכחות של כדוריות אדומות ולבנות בשתן בין 70 ל 300 בהתאמה. כאשר התרבית שלילית. א. איזה קשר יתכן בין מחלת הריאה לדם מהמערכת האורולוגית הנשית ? ? ב. האיזה בירור/בדיקות אורולוגייות עליי לעשות?

בירור למיקרוהמטוריה כולל תרבית שתן, ציסטוסקופיה (הסתכלות לתוך כיס השתן בעזרת מכשיר אופטי) ו- CTU/MRU

מנהלי פורום אורולוגיה