הסרת ערמונית מוגדלת שפירה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/04/2016 | 14:29 | מאת: Zamoch

שוחררתי לפני שלושה ימים מאשפוז לריקון שארית ליטר שתן עם קטטר עד להסרת הערמונית ,סיפרו לי על מספר שיטות אבל כול אחד משבח את שיטתו כתובה ביותר הערמונית שלי שפירה בנפח 150סמק ,איך אפשר לקבל החלטה איזו שיטה מתאימה ואולי כולן מתאימות.תודה מראש על תשובה מהירה

30/04/2016 | 14:45 | מאת: Zamoch

פרטים נוספים לעזרת המשיב,אני בן 69 לא סובל מהתופעה הופניתי בגל הבדיקות האחרונות .14.35 psa קריאטנין 1.9 ,עברת במשך השנים שלוש ביופסיות והכול היה תקין רק הערמונית גדלה וכך גם psa שעלה,למרות שארית השתן הגדולה לא סבלתי התופעות של עצירת שתן,או כול תופעה אחרתשקשורה למתן שתן. תודה מראש על תשובה מהירה אני מסתובב עם קתתר וז מאד לא נוח רוצה להסיר את הערמונית או חלק ממנה כפי שיש מציעים .מה נכון לעשות ?????

מומלץ למצוא אורולוג שסומכים עליו ולשמוע בעצתו. בערמונית מוגדלת כפי שאתה מתאר, אני ממליץ על ניתוח פתוח SPP

02/05/2016 | 10:38 | מאת: zamoch

תודה על התשובה,הייתי אצל מספר רופאים,כולם ממליצים על ניתוח פתוח וגם על שיטה יחודית שנעשת בשערי צדק בשם HOLEP ע"י דר' אהוד גנסין ורובם גם על אידוי של דר' שלום כץ,שהיום עושה גם לערמונית גדולה,האם זה לא מתאים לי ולמה? ממש אין לי רצון רב לעבור ניתוח רגיל עם כול הכרוך בו אלא אם אין ברירה,תודה מראש על תשובה מהירה וכנה !!

מנהלי פורום אורולוגיה