מיקרוליטיאזיס וציסטה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/04/2016 | 14:45 | מאת: אלעד

שלום רב! בתאריך 30/7/15 עשיתי בדיקת US אשכים עקב הרגשה של עצם זר באשך שמאל ובבדיקה יצא: אשך ימין: גודל 3.9*1.4 ס"מ באשך מודגמות מספר הסתיידויות זעירות הפרנכימה שמורה ללא גושים יותרת האשך תקינה אין לראות נוזל סביב האשך ----------------- אשך שמאל: גודל 4.1*1.5 ס"מ באשך מודגמות מספר הסתיידויות זעירות הפרנכימה שמורה ללא גושים בראש האפדידימיס מודגמת ציסטה בקוטר כ-7 מ"מ אין לראות נוזל סביב האשך ------------- ב-17/4/16 ליפני כעשרה ימים עשיתי שוב את הבדיקה עקב עצם זר נוסף באשך ימין ובבדיקה יצא: שני האשכים בגודל תקין,מרקם לא לגמרייי אחיד עם מספר רב של הסתיידויות זעירות דו צדדי יותר משמאל. אפידידימים לא מעובים, יש לציין ציסטה בקוטר 0.3 ס"מ בראש האפידידימוס הימני ושני ציסטות בקוטר מרובי עד 1.0 ס"מ באפידידימוס משמאל אין עדות להיפרמיה. אין עדות להידרוצלה,אין עדות לוריקוצלה יש לציין שבסיכום של שני הבדיקות נכתב מיקרוליטיאזיס רציתי לדעת אם עלי לחשוש בגלל כל המימצאים האלה הציסטה בשמאל הייתה לי כמה וכמה שנים רק אחת ובכמעט שנה מהבדיקה הקודמת גדלו עוד 2 חייב לציין שיש לי כאבים וזה בלתי נסבל ולגביי המיקרוליטיאזיס האם יש לזה קשר ישיר או עקיף לסרטן האשכים? האם אני צריך לדאוג בגלל זה? ואיך אני יכול לדעת בודאות שאין לי חשש לגידול או שזה בדרך לשם? יש בדיקה שאפשר לעשות? אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלות ולהסביר לי תודה מראאש

מיקרוליטאזיס נחשב בעבר כסמן שלילי, היום מקובל לראות בזה כוריאנט של הנורמה. חשוב להמשיך בדיקה עצמית של האשך וביקורת אורולוג שנתית

מנהלי פורום אורולוגיה