אין אונות אחרי ניתוח עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/04/2016 | 04:52 | מאת: עמירם ק

לפני 3 שנים עברתי ניתוח לכריתת גידול ( שפיר) בעמוד שדרה גבי (למינקטומיה ). מייד לאחר מכן סבלתי מחוסר יכולת להתאפק כאשר הייתי צריך לתת שתן . אני משתמש במוצרי ספיגה על בסיס יום יומי ובעיקר בלילה כאשר( יש דחיפות לתת שתן אחת ל-20 דקות ולפחות 7-9 פעמים במשך הלילה ) בוצעה אורודינמיקה ובדיקת מיי קרח .שהראתה פגיעה בשורשי העצבים שיוצאים מעמוד השדרה ובנוסף גם ערמונית מוגדלת . טיפול תרופתי נכשל מאחר ולא הבי להטבה ובנוסף היו גם תופעות לוואי כמו טשטוש בראייה ועוד. מאז הניתוח לא חוויתי זקפה !!! אפילו זקפה קלה לא הייתה בנוכחות גירוי ובמספר הזדמנויות . אני מטופל בדכאון כבר שנים בלוסטראל 50 מ"ג וגם כאשר ירדתי במינון עד להפסקה לא הייתה הטבה . נשלחתי לעבור בדיקת אן פי טי במשך לילה אחד . הופתעתי בתוצאות הבדיקה שהראו שהבדיקה תקינה ואין עדות אורגנית במנגנון הזקפה . לפחות 1 מתוך 3 הזקפות שנשמו הייתה תקינה במשך זמן שלהן וגם בעוצמת קשיחות הזקפה . כמו כן נכתב שיש צורך בקורלציה ם אנמנזה ובדיקה גופנית וממצאי מעבדה אחרים . אציין שבדיקת דם תקינה להורמונים .אני מטופל במינון נמוך של סטטין . לפני מספר חודשים התחלתי טיפול בקנביס רפואי לכאבי גב ורגליים. אבל הבעיה של הזקפה וחוסר חשק מיני התחילה מייד אחרי הניתוח -הרבה לפני שימוש בקנאביס. בשלוש השנים האחרונות לא חוויתי זקפה כלל . לפני כן הכול היה נורמלי והייתה אפילו זקפת בוקר גם ללא גירוי חיצוןני . הנוירוכירורג טוען שיש פגיעה בשורשים ולכן אני סובל מאי שליטה על הסוגרים ואין אונות וזה לא מסתדר לי עם תוצאות בדיקת האן פי טי ומחוסר זקפה בפועל וחוסר חשק מיני נמוך עד להעדר חשק מיני לאורך 3 השנים . לאור הניסיונות הכושלים עם נשים שנפגשתי איתם , יש לי כבר חרדה וחוסר מוטיבציה. אני מודאג ואינני יודע מה לעשות . אנא עזרתך . בברכה וחג שמח .

בעיה מורכבת הדורשת התיחסות מעמיקה מציע לפנות לאורולוג המתמחה בתפקוד מיני

מנהלי פורום אורולוגיה