וריקוצלה ואזוספרמיהע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/04/2016 | 16:48 | מאת: בן

היי, ראיתי שדילגת על שאלתי אשמח אם תוכל להשיב, תודה! אני מתמודד עם הבעיה כבר כמה שנים ונמצא כעת בדילמה: לבצע ניתוח וריקוצלה או טסה? ואם וריקוצלה אז האם לבצע דו צדדי או רק צד שמאל? להלן פרטי ההודעה הקודמת: בן 30, אזוספרמי, קריוטיפ תקין וללא חוסרים בכרומוזום Y. כמו כן, קיימת וריקוצלה דו-צדדי בדרגה בינונית. לפיכך רק בניתוח TESE אפשרי למצוא תאי זרע. השאלה שלי היא האם יש משמעות לבצע תיקון וריקוצל לפני ניתוח TESE על מנת לשפר את תפקוד האשכים? בנוסף, האם יש הבדל בין תיקון וריקוצל דו צדדי, לתיקון רק של צד שמאל? בתודה מראש

אם מדובר באזוספרמיה מלאה (ללא תאי זרע כלל בבדיקת זרע) מומלץ לגשת לשאיבת זרע מהאשך עצמו. אם יש ירידה בספירת הזרע אז יש מקום לתיקון וריקוצל, נהוג בהפרעות פוריות ונוכחות של וריקוצל דו"צ לשקול לתקן דו"צ

מנהלי פורום אורולוגיה