בקשה להסבר ממצא האולטראסאונד ובדיקות השתן לכאב בבט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/04/2016 | 10:37 | מאת: עדנה דבי

הרגשתי בתחילה כאבים בצד ימין באיזור המותן לאחר זמן מה הכאב התמתן ועבר לרגישות וכאב קל בבטן תחתונה מצד ימין. רופא המשפחה הפנה אותי לעשות אולטראסאונד ובדיקת שתן. שתי בדיקות שתן שעשיתי הראו 500 ליקוציטים ותרבית השתן הראתה צמיחה מעורבת של חידקים רבים. ממצאי האולטראסאונד הם: כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור.ללא אבנים. ללא הידרונפרוזיס. כליה ימנית בקוטר של 11.3ס"מ .בקוטב התחתון חשד לאבן זעירה, הרחבה עדינה של מערכת מאספת. כליה שמאלית קוטר 10.2 ס"מ. הודגמה הרחבה של מערכת מאספת ושליש עליון של אאורטר שמאלי, כך שאין לשלול מכשול באאורט שמאלי כלפי מטה. ממצאי סריקה על קולית של האגן הקטן: שלפוחית השתן בקיבולת טובה, גבולות מעט טרבקולרים, ללא ממצא גס בתוכה. לאחר התרוקנות שארית השתן 10 סמ"ק. אודה לך מאוד דר' מה המשמעות של ממצאים אלה? בברכה עדנה

נשמע שעשוי להיות אבן בשופכן, משונה שהכאב התחיל מימין והממצאים משמאל. ממליץ על ביצוע סיטי פרוטוקול אבנים ולחזור על תרבית שתן

24/04/2016 | 00:19 | מאת: עדנה דבי

תודה רבה

מנהלי פורום אורולוגיה