האם ספירת הזרע יכולה להשתפר גם ללא תזונה ועוד..

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/02/2016 | 19:23 | מאת: איל

שלום, ב- 2007 כשאני בן 29 ביצעתי שתי ספירות זרע והממצאים היו זהים (53 מיליון, 50% תנועה, 95% פתולוגיה). ואילו עכשיו (בגיל 37) ביצעתי בדיקה נוספת והממצאים היו טובים יותר (63 מיליון, 63% תנועה, מורפולוגיה 12%), האם יכול להיות שהספירה תשתפר גם ללא שינוי כלשהו באורך החיים (תזונה, פעילות גופנית וכו') או שכדאי לבצע בדיקה חוזרת?

כאשר בדקו באדם אחד בדיקות זרע עוקבות לאורך זמן נמצא שוני רב בתוצאות הבדיקות. כן, בדיקת זרע יכולה להשתפר ללא שינוי באורח חיים אין צורך בבדיקה חוזרת

מנהלי פורום אורולוגיה