אשמח לשמוע דעתך לגבי הנתונים הבאים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/02/2016 | 18:16 | מאת: מיקי

שלום ד"ר, אבא שלי בן 82 בזמן האחרון חלה ירידה במשקל והוא מתלונן על כך שאינו יכול לאכול שהוא מרגיש מלא. הרופאה שלחה אותו לעשות C.T בטן. והתוצאות הם: כליות בגודל ומנח תקינים תהליכים ידועים בכליות. חלקם ללא שינוי אלה שהיו בצפפות יותר גבוהה מהנוזל הרגיל גדלו. למשל בקוטב עליון של כליה ימנית הפעם בקוטר 1.7 ס"מ לעמות קוטר 0.7 ס"מ. התהליך הזה בעל צפיפות ללא הזרקה HU 46 לאחר הזרקה עובר האדרה קלושה עד HU 65. באספט האחורי של אותה כליה. תהליך נוסף איזודנסי הפעם בקוטר עד 1.4 ס"מ לעומת קוטר 0.5 ס"מ הפעם בעל צפיפות HU 46 ללא הזרקה לאחר הזרקה לא עובר האדרה מתאים לציסטה עם תוכן סמיך. אבן בכליה שמאלית. בקוטב עליון של כליה שמאלית ציסטה גדלה קוטר 5 ס"מ לעומת קוטר 2.5 ס"מ. שינויים טרשטיים בארוטה, שינויים ניווניים בעמוד השדרה. ללא ממצא חריג בלבלב. הציעו שיעשה mri מה כל זה אומר? האם זה מסוכן? ומה צריך לעשות? תודה רבה רבה אתם עושים עבודת קודש!

הממצאים בכליות לא נשמעים בעייתיים כלל הירידה בתאבון והירידה במשקל מחייבת המשך בירור והתייחסות

הממצאים המתוארים בסיטי אינם מחשידים ואינם נשמעים מסוכנים מבחינה אורולוגית. מבחינת הירידה במשקל ותחושת המלאות אכן נשמע שדורש בירור מעמיק.

מנהלי פורום אורולוגיה