הפרעות במתן שתן, אחרי ניתוח בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/07/2015 | 14:12 | מאת: שמעון

דר' נכבד, בן 62.עברתי לפני כחודש ניתוח להוצאת גידול (שפיר) בתעלת השדרה L2-4 למחרת הניתוח הוצא הקטטר ומאז הופיעו הפרעות במתן שתן, עד שלפוחית של כ 1000 cc שלא מתרוקנת. לכן הוחדר שוב קטטר ושוחררתי עם קטטר וטיפול בקסטרל X1. הקטטר הוצא לאחר שבוע. השתן היה עכור ומלווה בכאב בהטלה, במיוחד לאחר הוצאת הקטטר. בגלל הזיהום, טופלתי בזינת ולאחר זיהוי החיידק, הוחלף לציפרודקס. בנוסף לפי המלצת אורולוג אני נוטל גם מסטינון X3. היום קיבלתי תוצאת PSA.גבוהה 7.41 . בשנתיים האחרונות היה בסביבות 2. לפני כ3 שנים היה פעם אחת 5.2 . שאלותי: האם כל זה קשור לניתוח ? מסטינון (פירידוסטיגמין), למה זה טוב ? העליה ב PSA, יכולה להיות קשורה, לתרופות, לניתוח, לבעיות עצירות או גירוי מיני ? מה אתה ממליץ לי לעשות? מודה על תשובותיך.

30/07/2015 | 14:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום PSA יכול לעלות עקב דלקת, קטטר ועוד לחזור על בדיקה בעוד חודש לא יודע למה נתנו לך מסטינון בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה