תוצאות בדיקת אולטרסאונד- וריקוצלה קל משמאל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/07/2015 | 08:32 | מאת: יונתן

שלום רב, בעקבות כאב עמום שחשתי לאחרונה באשך שמאל, פניתי לאורולוג ונשלחתי לבצע בדיקת אולטרסאונד, ובבדיקה קיבלתי את התוצאות הבאות: אשך ימין: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה. אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . הודגמו סימני וריקוצלה עם ורידים עד לקוטר 0.4 ס"מ. דופלר אשכים- אין לראות היפוך כיוון זרימה ורידית לאחר וולסלבה דו"צ. לסיכום: וריקוצלה קל משמאל כמתואר. מה משמעות התוצאות שקיבלתי והעדות לוריקוצלה? קבעתי תור נוסף לרופא (התור רק בשבוע הבא) תודה רבה,

28/07/2015 | 18:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אני מבין שאתה עושה הכנה לבדיקת רופא. אם כבר יש לך תור , תמתין בסבלנות לבדיקה. הדבר הכי חשוב זה בדיקת הרופא ועל סמך הבדיקה אני מקבל החלטות , מדבר עם המטופלים ומסביר. בדיקת ה- US היא רק בדיקת עזר לבדיקה הגופנית הקובעת. בהצלחה

מנהלי פורום אורולוגיה