תוצאות CT לאחר דימום בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/07/2015 | 21:00 | מאת: גכ

שלום ד"ר, אשמח אם תוכל ליעץ לי בנושא הבא: לפני כ3 שבועות אוננתי בלילה והרגשתי כאב בראש הפין, לא יחסתי לזה חשיבות, בבוקר קמתי ובשתן הצהוב ראיתי דם קרוש יוצא, כמו כן ראיתי שדיממתי מהפין בלילה (דם קרוש על הרגל ועל השמיכה. מלבד הדימום לא חשתי שום כאב בפין או באזור הכליות. פניתי למיון שביצע בדיקות דם (תקינות) ובדיקות שתן תקינות (מלבד דם קרוש) הפנו אותי לCT ולבדיקות נוספות של דם ושתן התבצעו 3 ימים לאחר מכן שיצאו כולן עקרות (ללא דם וללא ממצאים מיוחדים) CT התבצע כשבוע לאחר המקרה ובחלק החשוב נכתב: "כליות תקינות בגודל ובמיקום,מרוכזות ומפרישות סימטרית. ללא הידרונפרוזיס משמאל. הידרונפרוזיס מינימלי מימין ללא הידרואורטר בשופכן. חלקו הדיסטילי ביותר אינו מודגם בוודאות. לא הודגם גוש חוסם ברור בשופכן הדיסטילי מימין. יתכן UPJ Stenosis. שוםכן שמאל תקין. רטרופריטונאום ללא הגדלת קישריות לימפה. אאורטה בטנית אינה מורחבת. פתולי המעי ללא ממצא חריג. לא הודגם נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן ואיברי האגן ללא ממצא פתולוגי. לא הודגם גוש אגני. השאלה שלי היא כזו, אייך הידרונפרוזיס מינימאלי יכול לקרות ללא שינוי בגודל הכליה? מהן ההמלצות לאחר דבר כזה? אני בריא בדרך כלל ומתאמן קבוע בריצה והרמת משקולות. האם יש צורך בשינוי אורח חיי? תודה רבה על כל תשובה.

02/07/2015 | 15:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אין צורך בשינוי אורח חיים. אם הבנתי נכון ההרחבה קלה , בכל נקרה אני צריך לראות את ה- CT כדי ליעץ לך על המשך הטיפול בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה