ציסטה עם משקע סידן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/05/2015 | 23:18 | מאת: dchoen

ד"ר שלום, הייתה לי הופעה חד פעמית של דם בשתן. הופנתי לאולטרסאונד. בן 29 כליה שמאלית בגודל תקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. אין עדון לאבנים או להידרונפרוזיס הודגמה ציסטה בגודל 1 סמ עם משקע סידן בתוכה כליה ימנית בגודל תקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים אין עדות לאבנים או להידרונפרוזיס. שלפוחית השתן בעלת קיבולת בינונית ללא ממצא. ערמונית בנפח 22 סמ"ק רופא המשפחה המליץ להמתין כחצי שנה ולבצע את בדיקת האולטסראונד שוב כדי לבדוק האם הציסטה גודלת. אני חושש מאוד מCT בגלל הקרינה(בתור ילד עשיתי מס פעמים CT ולכן אני "קמצן" בכל מה שקשור להיחשף לקרינה, כמו כן, סבלתי במשך כ3 שנים מאלרגיה חריפה לשמש.) מה דעתך? מה המשמעות של ציסטה עם משקע סידן? מה לדעתך כדי לעשות? המון תודה מראש!

26/05/2015 | 16:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, לא אוכל לחוות דעתי מבלי לראות את ההדמיה בברכה

27/05/2015 | 12:26 | מאת: dchoen

עשו לי רק אולטרסאונד, קיבלתי רק את המכתב עם הטקסט שרשמתי, לא את ההקלטה של ההדמיה עצמה. שוב תודה על התגובה והעזרה :)

מנהלי פורום אורולוגיה