רפלוקס בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/04/2015 | 21:56 | מאת: אביטל

בת 31 ברקע UTI חוזרים מזה כ-3 שנים וכן מחלת כליות כרונית בשם IGA נפרופטי שאובחנה לפני4 שנים. נמצאת במעקב נפרולוגי בגלל המטוריה ופרוטאינוריה. מטופלת בטריטייס 2.5 מ"ג ללא ל"ד. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבדיקת ציסטוגרפיה ושם נכתב כי קיים רפלוקס ווסיקו אורטרלי דרגה 2-3. (מס' זיהומים שהגיעו לכלייה וגרמו לפיילונפריטיס ולצורך במתן אנטיביוטיקה IV.) יש לציין כי המיפויי כליות מלפני שנתיים תקין. נטלתי צפורל מניעתי עד שהאנטיביוטיקה כבר לא עזרה ויחד איתה הופיעו עוד 3 דלקות. כעת עברתי לנסיון טיפול במאקרדונטין. רופאת המשפחה אמרה שיכול להיות שהרפלוקס היה מגיל צעיר אך היתה קומפנסציה ושבגלל שלא סבלתי זה לא נבדק בגיל צעיר. שאלותיי הן: 1. האם ייתכן רפלוקס שמתגלה כמו אצלי רק בגיל 31? האם תיתכן קומפנסציה כמו שרופאת המשפחה שלי חושבת? 2. מה המשמעות של רפלוקס כמו שהתגלה אצלי ווסיקו אורטרלי דרגה 2-3. האם מלבד טיפול אנטיביוטי מונע יש צורך במעקב/טיפול אחר? 3. מה המשמעות של הרפלוקס כפי שנכתב אצלי: בזמן מילויי הודגם רפלוקס אבל בזמן התרוקנות לא הודגם? 4. האם ייתכן שהרפלוקס אצלי יחלוף לבד או שבגלל שנתגלה רק בגיל 31 יישאר לתמיד?

12/05/2015 | 15:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אביטל, קראתי את שאלתך. יתכן שרפלוקס מתגלה בגיל מאורח יותר. הרפלוקס כבר לא יחלוף ספונטאני והוא יכול לגרום לדלקות חוזרות. דבר זה יכול להיות מסוכן אף יותר בזמן הריון. יש לשקול תיקון של הרפלוקס או ע"י הזרקת דהפלוקס או ע"י ניתוח. את יכולה לקרוא פרטים נוספים באתר שלי. אשמח לראות אותך בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה