אגן כליות חוץ כלייתי ומורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/02/2015 | 16:19 | מאת: עינת

שלום רב, אני בת 35 ובעקבות כאבים בבטן ובגב (כאבים בבטן עברו עכשיו - ובגב אחרי עמידה מרובה או מאמץ מופיעים כאבים) עשיתי אולטראסאונד בטן כללי ויצא שבכלייה הימנית אגן כליות חוץ כלייתי ומעט מורחב. אני דואגת לדעת מה זה ואם זה מסוכן או דורש טיפול. גם אם הדבר ישפיע על היריון עתידי. אודה לקבלת תשובה

23/02/2015 | 21:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עינת, תודה על הפניית השאלה, אבחון של הרחבת כליה מחייב בירור. יכולות להיות מס' סיבות להרחבה: אבנים בדרכי השתן, הרחבה מולדת ועוד. ממליץ שתפני לאורולוג לצורך אבחון. בברכה, דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה ואחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

מנהלי פורום אורולוגיה