UTI חוזרים וחשד לרפלוקס בדרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/01/2015 | 13:38 | מאת: אביטל

בת 31. מזה כשלוש שנים נמצאת במעקב נפרולוגי עקב פרוטאינוריה והמטוריה קבועה. הנפרולוגית בטוחה שיש לי את מחלת ה IGA נפרופטי. משנת 2012 יש לי דלקות חוזרות בשתן תמיד אי קולי ופעם אחת קלבסיאלה. כעת מטופלת כבר 3 חודשים בצפורל מניעתי. כמעט כל חודשיים זיהום. בבדיקות US שערכתי אין עדות לאבנים או גושים. בעבר היו הרחבת אגני כליה בדרגה קלה ונעלם אח"כ. לפני חודש וחצי עשיתי שוב בדיקה ובה רואים הרחבה דו"צ משמעותית של אגני הכליה ובכליה ימנית גם הרחבת אורטר. רופאת המשפחה חוששת מרפלוקס ורוצה להפנות אותי לציסטוסקופיה/ ציסטוגרפיה. פעם אמרה לי סקופיה ולאחר שראתה את תשובת ה US האחרונה אמרה לי ציסטוגרפיה. לפני שאגש אליה לקחת הפנייה רציתי לשאול: 1. איזו בדיקה עלי לעבור על מנת לבדוק רפלוקס? ציסטוגרפיה או ציסטוסקופיה? 2. כיצד מבוצעת הבדיקה? הבנתי שהיא לא הכי נעימה ואני די חוששת ממנה... 3. האם הממצאים שנראו בבדיקה האחרונה אכן יכולים להעיד על רפלוקס יחד עם הזיהומים החוזרים שלי?

05/02/2015 | 15:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אביטל, האם מדובר בדלקות המלוות בחום וכאבים במותן או ללא חום ומתבטאות בדחיפות ותכיפות בלבד במתן שתן אענה על שאלותייך לפי סדר הצגתן 1.ציסטוגרפי -( cystography (VCUG 2. הבדיקה מתחילה בהכנסת קטטר , לאחר מכן מבוצע הזרקת חומר ניגוד דרך הקטטר ושיקופים. הבדיקה בכלל לא נוראית 3. בהחלט יכול להיות שמדובר ברפלוקס המקרה שלך מענין אותי , אשמח לראות אותך לאחר שביצעת את הבדיקה. יתכן ויהיה צורך גם בביצוע מיפוי כליות בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה