בריחת טיפות שתן ותחושת רטיבות ברגליים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/12/2014 | 17:27 | מאת: חיים

שלום רב, אני בחור צעיר בן 32 הסובל מקרוהן. בשנתיים האחרונות אני סובל מבריחת טיפות שתן במהלך שעות הערות בלבד (לעולם לא מתעורר בגלל סיבה זן). יש לציין שאני חש החמרה בעיקר בזמני לחץ ולרוב הבעיה עוברת מייד עם גמר הלחץ (מבחן, פרזנטציה וכדומה). עשיתי מספר פעמים בדיקת שתן והכל תקין. כמובן שהדבר מפריע לי מאוד בתפקוד, מתבייש לצאת מהבית, הולך המון פעמים לשירותים (בדכ אכן מצליח לתת מעט שתן). בתקופה בה אני סובל מהתסמינים הנל יש לי גם תחושה מתמדת של רטיבות באוזר החלציים והרגליים (כאשר אני שם פד יש מספר כתמים של שתן אבל בהחלט לא רטוב כמו התחושה). האם הסיבה יכולה להיות פסיכולוגית בלבד? מה אפשר לעשות לדעתך בנידון? המון תודה

25/12/2014 | 16:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום חיים הסיבה יכולה להיות פסיכולוגית. אתה יכול לשים פד ולעקוב אחר כמות השתן שנאסף ביממה כדי לקבל אינדיקציה לגבי כמה אתה מאבד אם בכלל

מנהלי פורום אורולוגיה