אבנים בכליות ללא תסמינים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/12/2014 | 20:10 | מאת: הדס

שלום רב, התגלו אצלי אבנים בשתי הכליות בגודל עד 5 מ"מ, בתחתית הכליות ללא חסימה.הממצא היה אקראי באולטרה סאונד, האם נהוג לטפל בזה? או לעקוב בעוד שנה. מה המלצתך? הבדיקות שלי תקינות

18/12/2014 | 08:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום הדס, המלצתי לפנות לאורולוג. בדיקת US אינה מספיקה כדי לקבוע מה חומרת הבעיה . לעיתים יש צורך בהדמיות נוספות. לעיתים אבנים קטנות עושות בעיות גדולות וההפך, לעיתים אבנים גדולות לא גורמות לבעיות. חשוב שאת ההחלטה על הטיפול תקבלי בשיתוף עם אורולוג בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה