ניתוח שרוול ככישלון ידוע מראש

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

26/10/2016 | 00:42 | מאת: טלילה

שלום רב. עברתי בבני ציון לפני כחצי שנה נתוח בראטרי מסוג שרוול.הניתוח עבר בהצלחה.הצוות ראוי לשבחים. אלא שהבעיה היא בסוג הניתוח. מחקרים מראים היום שאין לניתוח שרוול הצלחות.אחוז החוזרים למשקלם הקודם כמעט מוחלט. מעטים נותרים רזים. נשאלת השאלה מדוע להמשיך בכלל לעשות שימוש בכלי חסר יעילות זה. אני ירדתי בקושי עשרים קילוגרם כשאני כמעט חצי שנה אחרי הניתוח ומשקלי עולה ואני מוצאת את עצמי נאבקת בדיוק כמו לפני הניתוח. סימן שהכלי הזה חסר אפקט ומיותר. עכשיו אני מעונינת לבצע ניתוח מיני מעקף שכפי הנראה התוצאות שלו אפקטיביות יותר. זה יהיה לא פשוט גם מפני שאני בת 65. וגם מפני שאני חברת הכללית ולא ממהרים לתת אישורים לעבור ניתוח בבני ציון. אני מתוסכלת ומיואשת למען האמת. היתה לי שיחה עם ד'ר דין שהוא רופא סימפטי ואיכפתי והוא סיפר בכנות שהוא עצמו מתוסכל מכמות הכשלונות של משורוולים . אני חושבת שטיפשי לרופא לחוש תיסכול .התיסכול צריך להיות לא על כך שהמנותחים חוזרים לסורם אלא על כך שהכלי עצמו חסר תועלת .ומראש לא להמליץ על ניתוח שרוול אלא על מיני מעקף . אשמח לשמוע את התיחסותכם. וכיצד אתם ממליצים לי להמשיך לניתוח השני? תודה .

26/10/2016 | 00:52 | מאת: טלילה

אני רק רוצה להוסיף. שניתוח השרוול עצמו כשהוא עובר בהצלחה ההחלמה ממנו קלה .תוך זמן קצר פשוט שוכחים בכלל שעוברים פרוצדורה כירורגית. ואני למעשה יכולתי לאכול וחשתי רעבה ממש ימים ספורים אחרי הניתוח. כל התאוריות על הוצאת נקודות הרעב לא ממש עבדו .ברור שמדובר בעיקר בניסיון לסגל הרגלי אכילה נכונים .אבל אדם שמן הוא כמו נרקומן שנדרש ממנו להגמל מהצורך לסם. בניגוד לסם שאפשר להתרחק ממנו אוכל נמצא בסביבה ואי אפשר להפסיק לאכול .כך שלשנות הרגלים זה יפה תאורתית.אבל המעידות ממתינות מעבר לפינה כל הזמן. והקטנת נפח הקיבה לא מהווה כלי מרסן לאורך זמן. לעומת זאת כפי הנראה כשמונעים את יכולת ספיגת המזון כפי שקורה בניתוח מיני מעקף התוצאות מבטיחות יתר הצלחה כנראה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים