ניתוח מעקף קיבה - או לחילופין ניתוח בריאטרי אחר

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

16/08/2016 | 08:49 | מאת: תמר

שלום רב. בשנת 1997, עברתי ניתוח מורכב של כריתה תת שלמה של הקיבה SUB TOTAL GASTRECTOMY BIL 2,(עקב קרצינואיד בקיבה), בניתוח זה נכללו, כריתת כיס מרה (עקב אבנים), כריתת טחול (עקב ITP), וכריתת התוספתן.לאחר כשנתיים, סבלתי מרפלוקס ושוב נותחתי פעם שניה של פתיחת בטן, ואז המירו את הניתוח ל- מעקף קיבה.יש לציין שהייתה ירידה במשקל, אך לפני 6 שנים בהיותי בהריון, עליתי כ-30 ק"ג, ומאז הלידה, לא מצליחה להכנס למשטר של ירידה במשקל והדבר מכביד עלי מאד. משקלי הנמוך ביותר היה כ- 82 ק"ג, לאחר הקפדה על אוכל זמני ארוחה קבועים ומסגרת מתאימה. עלי לציין שכיום אני שוקלת 125 ק"ג וזה מאד מפריע לי. שאלתי היא האם ניתן לעבור שוב ניתוח בריאטרי כגון שרוול או שוב מעקף קיבה, והאם זה יועיל מבחינת הירידה במשקל? אודה מאד על תשובתך

מצבך מורכב ודורש עיון ברקע הכירורגי שלך. ממליץ לך להביא את כל החומר הרפואי פרטני לגבי הניתוחים שעברת,ולבקר אותנו במרכז הבריאטרי. ביקור במפראה כירורגית והמרפאה גסטרובריאטרית (ד"ר דין) באותו יום.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים