מליון מחשבות ושאלות לפני ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

04/07/2016 | 11:09 | מאת: שלומי

שלום למנהל הפורום ולכל החברים, אני עם BMI של 37.5, יתר ל"ד, וטריגליצירידים גבוהים, למרות ה BMI, אני פעיל ספורטיבית (בממוצע של 4 פעמים בשבוע פעילות ספורטיבית) - מהו סוג הניתוח שמתאים לאבחנות הרפואיות שציינתי? - מה הם השלבים בהחלמה מהניתוח, מה הקשיים בהחלמה? - מהו פרק הזמן לחזרה לשגרה מלאה בכלל ולפעילות ספורטיבית בפרט? - מה הם הסיכונים שקשורים ישירות לניתוח, מה הסטטיסטיקה לכל סיכון? - מה הן תופעות הלוואי לניתוח מסוג זה, והאם עוברות ומתי עוברות? - האם קיימת אינדיקציה תופעות של דיכאן בקשורה לניתוח, ירידה במצב הרוח או כל אירוע נפשי? תודה רבה ומראש לתשובת איכותיות אשמח לקבל פידבקים גם מחברי הפורום.

הניתוח הכי נפוץ,זה השרוול,אך יתכן שאתה מתאים גם למעקף וזאת לפי מצב הקיבה באם יש בקע או רפלוקס...לכן על זה תדון עם המנתח שלך. ההחלמה בדרך כלל היא קלה תוך שבוע 10 ימים חוזרים לשגרה. כמו כל ניתוח בטן,אינו נטול סיכונים,בידיים הכי טובות!!ישנם סיכונים עד 1 %,סיבוכים,מוקדמים ומאוחרים יותר,,דליפה,דימום,תסחיפים,סיבוכי הרדמה,....וכן.. גם תמותה עד 1/1000... דכאון עד 5 %!!!לא יודעים למה זה בא... לכן לחשוב טוב לפני שהולכים על האופציה הניתוחים לידירה במשקל.... ניתוח צריך להיות אופציה אחרונה,אחרי שניסית את כל האפשרויות... בכל מקרה ממליץ לך על פגישה מקצועית עם כירורגי מומחה,ולא כך בפורום לשאול שאלות. בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים