תרופה מכייחת אחרי מעקף קיבה גורמת התכווצויות

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

03/02/2016 | 13:58 | מאת: שי

שלום, אני חודשיים אחרי ניתוח מעקף קיבה, ועקב ליחה ושיעול נרשמו לי אנטיביוטיקה ותרופה מכייחת (Mical טבליות) 3 פעמים ביום. לאחר יומיים הליחה עדיין יוצאת בשיעול קרוב להקאה ללא הרף והבטן החלה להתכווץ עקב התופעות הללו. אני חושש לגבי התכווצויות כרגע שלא ייפתחו סיכות/תפרים, והן מהקאה עקב חומצה שיכולה לצאת. הפסקתי היום (השלישי) לקחת המכייח ולקחתי כדור להרגעת שרירים. האם יש בעיה גורפת עם מכייחים לאחר ניתוח מעקף? מה הדרך להתמודד עם תופעות כמו ליחה/שיעול עם המגבלות ותופעות הלוואי של הניתוח? תודה!

מבחינת הניתוח אין חשש שהסיכות יפתחו. לגבי תופעות הלוואי של התרופה והמשך הטיפול,יש לפנות לרופא המשפחה. בברכה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים