ויטמין B1,B6 לדר' דין קרן

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

12/02/2015 | 08:03 | מאת: ניב שר

בס"ד לאחר סקופינרו לפני 2.5 שנים,בבדיקת דם מ1/6/2014 B6-626nmol/l הורד מינון קומפלקס B לחצי בדיקה חוזרת מ 1/9/2014 B6-300nmol/l מאז הורידו לי את המינון לכדור אחד פעם בשבוע. עד לביקורת הבאה. רופא המשפחה העביר דרישה לבידיקה, הקופה לא מאשרת את הבדיקה (על פי חוזר משרד הבריאות הבדיקה אינה חלק מהמעקב הרוטיני) בהפנית הרופא כתב לאחר מעקב קיבה מסוג short bowel. 1)האם בדיקות לויטמין B לסוגיו אינו חלק מהמעקב הנידרש אחרי סקופינרו? 2)האם הטעות בשל הגדרה לא מתאימה בטופס הבקשה (short bowel)? 3)האם לעשות את הבדיקה פרטי? 5) מה המינון המומלץ לקומפלקס B אם לא עושה בדיקה? תודה ניב

הי ניב בד"כ B1 אינו בעייתי בסקופינרו לא לעשות פרטי הייתי נוטל כדור פעם ביום

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים