מטפורמין לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

07/02/2015 | 17:14 | מאת: סיתוונית

חולת סכרת מזה שנים. עברתי לפני שמונה חודשים מעקף קיבה. יש לי לאחרונה משיכה קשה ביותר לפחמימות וסוכרים. ערכי הסוכר עולים כאשר אני טועמת מתוק ופחמימות. שואלת האם מותר לי להמשיך לקחת מטפורמין מינון 850 כפי שלקחתי לפני הניתוח? אם לא אקח אני יעלה במשקל. האם המטפורמין לאחר מעקף קיבה עלול לגרום להיפו למרות שהוא כדור שלא גורם. מרגישה שאני חייבת לקחת כדי להפסיק את מעגל הפחמימות והמתוקים. לפעמים הסוכר מגיע ל- 180 למרות המקעף. אשמח לתשובות בעיניין.

תשובה מורכבת מדי לפורום.. זה נכון שממליצים יותר לכיוון מעקף קיבה - אם יש סכרת - אבל היסוד להצלחה זה שינוי באורח חיים

07/02/2015 | 21:38 | מאת: סיתוונית

שלום דוקטור דין קרן ברור לי שמעקף מומלץ לחולי סכרת ידוע לי . שאלתי היא האם אפשר לקחת מטפורמין לאחר מעקף קיבה ללא חשש? כדי לחסל את המשיכה למתוקים ופחמימות אשמח לתשובה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים