לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

18/10/2014 | 11:50 | מאת: אילנית

שלום חולת סכרת מזה שנים. עברתי לפני 4 חודשים מעקף קיבה כלומר הפיכת השרוול למעקף קיבה עקב בקע סרעפתי שטופל גם כן באותה פרוצדורה ולא עקב השמנה. לוקחת באופן קבוע מטפורמין. לאחרונה חלה עלייה בערכי הסוכר בדם וחוששת לקחת מטפורמין עקב מעקף הקיבה משום שידוע שלאחר מעקף עלולה להתרחש ירידה בסוכר הדם תסמונת דמפינג? האם מותר לי להמשיך לקחת מטפורמין ללא חשש וללא בעיות ? אשמח לתשובה דחופה ביותר

הטיפול באנשים לאחר מעקף קיבה הוא מאד אינדיבדואלי - יש לי מטופלים עם מטפורמין ומרגישים טוב ויש לי אנשים שלא.... אני מקווה שיש לך גורם מעקב צמוד

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים