הרחבת אגני כיליה בעובר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

31/10/2016 | 08:24 | מאת: אור

שלום רב, בת 33 בהריון שני עם בת . בסקירה מאוחר שבוע 24 - אגני כיליה צד שמאל 5.6 מ"מ מרקם כיליתי שמור , צד ימין תקין . סקירה מכוונת שבוע 31.5 - אגן כיליה שמאל 7.2 מ"מ ללא הרחבת גביעים פרנכימה כלייתית שמורה . צד ימין תקין . סקירה מכוונת שבוע 36.5 -אגן כיליה שמאל 9.2 מ"מ עם הרחבת גביעים משנית גבולית . צד ימין תקין . ברקע - ילד ראשון שנולד עם הידרונפרוזיס דרגה 4 ועבר ניתוח בגיל 1.5 . האם הממצא נחשב לקל , בינוני , חמור ? איזה מעקב נדרש לאחר הלידה ? האם יש צורך ב-US כבר ביולדות או בשלב מאוחר יותר ? האם יהיה צורך בטיפול אנטיביוטי מניעתי ? כל המלצה נוספת תתקבל בברכה . בתודה מראש .

שלום רב אכן נראה שיש הרחבה קלה בכליה הימנית באגן ובגביעים. כל בית חולים יש הפגישה שלו לברור ממצאים אלה. נטייתי להמליץ על אולטרסאונד 2-3 ימים לאחר הלידה כדי לדעת אם הממצא שנראה בהריון אכן קיים. גם אם הוא לא יוכח באולטרסאונד זה יש לחזור על הבדיקה בגיל 4-6 שבועות. לרוב אין צורך במתן אנטיביוטיקה אם יש רק הרחבה קלה של האגן. יש מקומות "שמדלגים" על האולטרסאונד הסמוך ללידה וממליצים על אולטרסאונד ראשון כחודש לאחר הלידה. בברכה פרופ' פנחס לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים