אשך נייד בילד בן 9- דואגת נורא

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/11/2016 | 15:13 | מאת: שלי

שלום בני כיום בן 9, כשהיה בן שנתיים חלה ברבדיומיוסרקומה בלחי ימין, כיום בריא במעקב תודה לאל. מזה כשנה טוען שהאשכים שלו נעלמים לפעמים וחוזרים חזרה לשק האשכים. רופא ילדים אבחן כאשך נייד ושלח אותנו לבדיקת אורולוג. טרם ביקרנו ממתינים לתור. שאלתי היא מה זה אומר? האם זה מסוכן בגיל כזה? אני נורא דואגת

שלום רב הבדיקה היא שקובעת אם מדובר באשך נייד או אשך טמיר. בגיל זה הנטיה בדרך כלל שרצוי שהאשכים יהיו בשק האשכים. אבל אם האשך יורד בקלות ונשאר בשק לעתים גם רק עוקבים. כך שהכל תלוי בבדיקה של הילד. בברכה פרופ' פנחס לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים