ניתוח מיאטוטומי לאחר ניתוח היפוספדיאס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/10/2016 | 03:02 | מאת: מעיין

שלום רב בני בן 3.10, נולד עם היפוספדיאס דרגה בינונית ועקמת, עבר כבר 2 ניתוחים לתיקון ההיפוספדיאס, לאחר שנגמל לפני כחצי שנה הבחנו גם כי זרם השתן מאוד דק וצר ומסתבר שצדקנו, ולכן לפני כשבוע עבר ניתוח שלישי- מיאטוטומי. (עם תפרים, ללא קטטר) שאלתי היא כזאת: נכון לעכשיו נראה שזרם השתן נשאר כמעט ללא שינוי מלפני הניתוח ועדיין די צר (זאת למרות שביום הראשון מיד לאחר הניתוח כבר ראינו זרם עבה וחזק יותר). הרופא המנתח אמר שיש לחכות 3 חודשים עד לתוצאה הסופית... אך אני קצת סקפטית לחשוב שפתאום זה יורחב חזרה?? (הרי אם כבר ההיגיון אומר להיפך...) בנוסף, בכתבות שקראתי בנושא ראיתי שהומלץ לפסק את הפתח פעמיים ביום כדי להגדיל את אחוזי הצלחת הניתוח ולמנוע חזרת ההיצרות, אך הרופא המנתח אמר שאין צורך... אני ממש חוששת שזה אולי מתחיל שוב "להיסתם". ורוצה לדעת שעשיתי כל שביכולתי למנוע ניתוח נוסף. מצד שני ממש לא רוצה להציק לילד עם פעולות מיותרות מכיוון שהוא גם ככה בטראומה מהניתוחים ומנגיעות באזור. (כל מריחת משחה באזור היא מאבק ומלחמה מתישה) אשמח לשמוע חוות דעתך הדחופה- והאם באמת יש צורך בהרחבת הפתח על ידינו ההורים במהלך השבועיים שאחרי הניתוח? (עברו כבר 9 ימים...) מה הסיכוי שתחזור ההיצרות לאחר הניתוח? תודה מראש על תשומת הלב אמא מודאגת

שלום שונה מצב של היצרות פתח השופכה לאחר תיקון היפוספדיאס או תיקון של היצרות שלא לאחר ניתוח היפוספדיאס. במקרה השני אכן מומלץ לעשות פישוקים. במקרה הראשון הושמו תפרים ואין צורך בפישוקים. לעתים משתמשים במשחה למנוע הצטלקות חוזרת. לצערי לעתים ההצטלקות חוזרת ונכון שראוי להמתין כ 3 חודשים לתוצאה הסופית. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים