עזרה בפענוח אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/10/2016 | 12:39 | מאת: לימור

שלום. הבן שלי בן 6.5 ועדיין מרטיב במשך היום, דווקא בלילה נדיר שבורח לו. הלכנו לאורולוג ששלח אותנו לUS כליות ושלפוחית ואלה התוצאות מהבדיקה: כליה ימין באורך: 7.7 סמ. כליה שמאל באורך: 8.2 סמ. שתי הכליות בגודל ובמיקום אנטומי תקינים. כליה ימנית ללא עדות לאנומליות. בכליה שמאלית מודגם אגן מעט מורחב, 11 ממ קוטרו (נמדד במנח רוחבי), האורטר מורחב לכל אורכו, 6 ממ קוטרו. הגבול ההיקפי של הכליות סדיר, הפרנכימה שמורה. כיס השתן במבנה תקין, ללא שארית שתן לאחר התרוקנות. מה אני אומרה להבין מזה? אשמח לעזרה

שלום תשובתת האולטרסאונד מראה על הרחבה מסויימת של הכליה השמאלית ושל הצינור המעביר את השתן מהכליה לשלפוחית. מצב זה מצריך לעתים רק מעקב ולעתים בדיקות נוספות כדי לאבחן אם מדובר בחסימה מסויימת או בחזרה של שתן מהשלפוחית לכליה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים