שתיה מרובה לפני שינה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/09/2016 | 21:03 | מאת: דינה

שלום, בתי בת 9 ובגלל הרטבה פעם בכמה חודשים בשינה מטופלת בפעמונית. לצורך הטיפול היא אמורה לשתות כל לילה לפני השניה כ 2/3 בקבוק של חצי ליטר מים - כ300 מ"ל (בנוסף לשתיה של ארוחת ערב וכד'), כי אחרת לא מתרחשת הרטבה. היא מתלוננת שהיא מרגישה שיש לה הרגשה שיש לה פיפי כשהיא הולכת לישון, למרות שעשתה לא מזמן. האם שתיה מרובה שהגוף לא היה רגיל לה קודם לתקופה של אולי כמה חודשים (תלוי כמה ייקח הטיפול) יכולה לפגוע איכשהו בשלפוחית השתן? להרחיב אותה? תודה מראש, דינה

שלום רב השתיה לא פוגעת בתפקוד השלפוחית. בטיפול בהרטבת לילה מומלץ בדרך כלל לא להרבות בשתיה לפני השינה ובובדאי להטיל שתן לפני השינה. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים