הרחבת אגני כיליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/09/2016 | 20:32 | מאת: אור

שלום רב , בן שלי נולד עם הרחבת אגני כיליה חמורה ונותח בגיל 1.5 . כיום אני בהריון שני עם בת ולאור ההיסטוריה במעקב של כליות ודרכי השתן. בשבוע 24 בסקירה מורחבת אגן כיליה שמאל 5 מ"מ ללא הרחבת גביעים פרנכימה כילייתית שמורה , צד ימין תקין . היום שבוע 31 בסקירה מכוונת אגן כיליה שמאל 7.2 ממ ללא הרחבת גביעים פרנכימה שמורה . ההאם זה נחשב שיש החמרה בין שתי הבדיקות ? והאם זה מעיד שההרחבה גדלה? האם יש עדיין סיכוי שממצא בסדר גודל כזה יסתדר מעצמו ? בשלב זה הומלץ לי על סקירה נוספת בשבוע 36 ובדיקה של דרכי השתן לאחר הלידה , האם נדרש מעקב תכוף יותר או טיפול נוסף כלשהו ? המון תודה

שלום אה לא נשמע דהשינוי משמעותי החשוב שאין הרחבת גביעים ורקמת העלי תקינה הגיוני לחדור על אולטרסאונד בהתאם להמלצה בברכה פרופ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים