פימוזיס חלקי בפעוט שאינו נימול

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/09/2016 | 22:52 | מאת: דורית

שלום רב הבן שלי בן שנה ו-11 חודשים ואינו נימול, לאחרונה ראיתי על איזור הפין מתחת לעורלה מתחת לראש הפין גוש לבן שהצטבר לאורכו של הפין משני הצדדים של הפין. הרגשתי צורך לגשת לרופאת משפחה,שלא ידעה במה מדובר והפנתה אותי לאורולוג הוא החליט שזה פימוזיס חלקי ושהעורלה יורדת רק עד למחצית ראש הפין ולא עד הסוף . ואז הוא משך את העורלה אחורנית במצב שממש הכאיב לבן שלי ולחץ על האזור הוא טען שצריך לנקז משם את הבלוטות חלב שהצטברו שם.ושאצטרך להמשיך לעשות לו את זה בבית ולמרוח לו שם שמן תינוקות. ברצוני לדעת אם באמת מדובר בפימוזיס חלקי או שמא מדובר בסמגמה ושזה יכול לעבור לבד מבלי לגעת בכך? אשמח לשמוע את דעתך על כך ולדעת אם נתקלת במקרה כזה אצל ילדים שאינם נימולים בגילאים שכאלה? תודה רבה לך.

שלום רב בגיל זה עדין יכולי להיות שעור העורלה לא השתחרר כולו ההפרשה הלבנה זה במגמה שישתחרר מעצמו השאלה עתה אם לאחר הדחרור היזום של עור העורלה לא יהיו שוב הידבקויות בברכה פרופ לבנה

26/02/2017 | 10:10 | מאת: אלונה

מרביתם המוחלט של התינוקות נולדים עורלה מחוברת לפין! העורלה נפרדת באופן מלא מהפין בממוצע רק בגיל 6 ולעתים רק בגיל ההתבגרות! פימוזיס זו תופעה נדירה בה העורלה לא מתנתקת בגיל מבוגר וזה יכול להכאיב בזיקפה. זה לא מה שיש לבן שלך הוא בן שנה ו11 העורלה עוד אמורה להיות מחוברת! אסור להפשיל את העורלה בכוח ולפצוע, וצריך למנוע מרופאים/אחיות שלא יודעים את זה לעשות כך שכן זה יכול לפצוע וליצור בעיות בעתיד, מה שלצערי כנראה קרה לבן שלך. אגב גם לא צריך להתעסק שם ולנקות במיוחד, פשוט להתייחס לזה כמו שמנקים אצבע. בשלב זה הייתי הולכת לאורולוג שידידותי לעורלות ומבין קצת בנושא להתייעץ מה עושים. יש קבוצה בפייסבוק בשם "הורים לילדים לא נימולים & ומתלבטים", אפשר להתייעץ בקבוצה וכן יש שם רשימה של רופאים ואורולוגים ידידותיים לעורלות.

19/07/2022 | 02:07 | מאת: תום

סופסוף תשובה של מי שבאמת מבין בנושא. לצערינו הרבה רופאים בארץ לא יודעים שום דבר על עורלה כי הם לא רואים הרבה כאלה ופשוט לא חקרו לעומק. במקרים כאלה, כל אדם שחקר את הנושא פשוט הצליח להגיע לרמת ידע יותר מאשר רופאים נימולים כמו גם בארה"ב, כלומר יותר כמו רופאים מאירופה, אסיה, דרום אמריקה, אוסטרליה וכו וכו וכו

מנהל פורום אורולוגיית ילדים